Összes
CÉLUNK és képzési filozófiánk!

CÉLUNK és képzési filozófiánk!

Iskolánk 13 éve folytat szakmai képzést felnőttek részére. 2009. szeptember elején  magániskolaként indult az oktatás, majd 2018 szeptemberétől a Halászteleki Református Egyház által fenntartott Bocskai István Református Oktatási Központ – röviden: BIROK – Szigetszentmiklósi Tagintézményeként. Megalakulásunktól kezdve képzési filozófiánk alapelve, hogy olyan szakmákra képezünk szakembereket, amit az ország bármely részén élete során sikerrel kamatoztathat.

Az elmúlt évek igazolták elvárásainkat, s akik becsülettel, kitartóan tanultak a képzések 2 tanéve alatt, jól felkészült, sikeres szakemberekké váltak. Tanulóink logisztikai, pénzügyi-számviteli, pedagógiai, szociális, fitness-wellness és sportedző szakokon folytathatják tanulmányaikat.

A 2020-ban elfogadott új szakképzési törvény kimondja, hogy alapszakmákat csak állami és egyházi fenntartású iskolák oktathatnak iskolarendszerű nappali és esti formában. A BIROK Szigetszentmiklósi Tagintézménye megfelel ennek az elvárásnak, mert az általunk képzett szakmák mindegyike alapszakmának minősített.  Azért is fontos az alapszakma elvégzése, mert az adott szakterületen magasabb szintű képzés elkezdésének feltétele az alapszakma megléte.

A 2022. tanévtől – a törvényben előírt türelmi idő leteltével – már csak az állami és egyházi fenntartású iskolák indíthatnak az alapszakmákban képzéseket.

Képzéseink – nappali és esti jogállásban – 2 tanévig tartanak. Minden képzési formánk államilag finanszírozott. Az ingyenes képzés természetesen a törvényben lefektetett előnyök mellett a kötelezettségek betartását is elvárja.

Az egyes képzésekről részleteket, és a jelentkezés módjáról pontos információt ezen weboldalunk többi részén találnak.

Vélemény, hozzászólás?